Zoals jullie weten hebben wij van DDEL ons jaren ingezet om het darten op de kaart te zetten in Etten-Leur.
Negentien jaar geleden hebben we met een paar vrienden dit evenement geheel belangeloos opgezet om het darten bekendheid te geven in Etten-Leur. Dit alles hebben we samen met jullie kunnen verwezenlijken.

In de beginjaren hebben we grote darthelden naar Etten-Leur kunnen halen. Samen met HACEL en de plaatselijke horeca heeft Etten-Leur kunnen genieten van darters zoals Daryl Fitton, Co Stompé, Andy “the Viking” Fordham en Tony O’Shea. Zonder jullie hulp hadden wij nooit zo’n mooi evenement kunnen wegzetten.

Of je nu wel of niet kunt darten, iedereen is welkom! En wat is leuker dan zeven partijen te kunnen gooien en niet na één partijtje naar huis te moeten?! Deelnemers nemen vrij van hun werk, vaders en zoons die samen een koppel vormen. Of te denken dat mensen er rekening mee houden rondom hun vakantie! Ja zelfs vakanties worden omgeboekt om mee te kunnen gooien met het gezelligste darttoernooi van de regio.

Helaas hebben we als organisatie het besluit genomen om na een aantal voorvallen op zondag d.d. 25 augustus 2019, waar zelfs bij één voorval de politie is moeten uitrukken, te stoppen met de Dart Drive. 

We treden verder niet in detail maar het valt ons wel zwaar… Feit is dat we de finale niet hebben kunnen laten plaatsvinden en Café Het Raaduis zelfs noodgedwongen de deuren heeft moeten sluiten. Hetgeen wat er is voorgevallen, daar willen wij als organisatie ons verre van distantiëren en zeker niet aan gelinkt zijn. Aangezien wij geen stichting of vereniging zijn waar verhaal op gehaald kan worden en wij dus uiteindelijk persoonlijk aansprakelijk zijn is het risico voor ons te groot geworden. De tijden zijn blijkbaar verandert en kunnen wij als organisatie de veiligheid niet meer garanderen. Dat heeft ons doen besluiten om geheel te stoppen met de Dart Drive Etten-Leur.

Via deze weg willen we toch iedereen bedanken voor alle mooie jaren. De Dart Drive had een zeer goede naam en was zelfs ver buiten Etten-Leur bekend.

Met pijn in het hart nemen wij afscheid, maar kijken we terug op bijna 20 jaar dartplezier. 

Ronald Dirkzwager
Jörgen van Harssel
Ed van Wijk
Ferry Falkenburg